b_250_0_16777215_00_http___sport.blic.rs_data_images_2013-10-09_387479_kosarka-partizan-mega091013ras-foto-aleksandar-dimitrijevic--01_f.jpg_ver=1384091078

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da je predstojeća utakmica protiv Širokog važna, kako bi njegova ekipa ostala u vrhu ABA lige i da očekuje težak meč protiv tradicionalno nezgodnog protivnika.

"Jedino što je sigurno je da nas čeka veoma teška utakmica, za nas vrlo bitna da ostanemo i dalje u vrhu lige, a sa druge strane da i ovaj momenat kada je u pitanju meč protiv Fenerbahčea što pre zaboravimo i da se okrenemo onim stvarima koje nas čekaju u daljem toku takmičenja kako u Jadranskoj tako i u Evroligi", rekao je Vujošević.

"Široki je za nas tradicionalno nezgodan protivnik, ne samo zato što su nas u poslednjih godina pobedili u više navrata, nego zato što protiv nas, na domaćem terenu, igraju veoma motivisnao i kvalitetno", dodao je on.

Košarkaši Partizana u ponedeljak od 20.30 igraju na gostujućem terenu protiv Širokog, utakmicu sedmog kola Jadranske lige. Partizan je prvi na tabeli sa pet pobeda i jednim porazom, dok je Široki pretposlednji, sa dve pobede i četiri poraza.

"Ekipa Širokog igra veoma organizovanu košarku, gde su dominantni plejmejkeri (Džonaton) Džons i drugi Amerikanac (Džulijus) Kols. Značajnu ulogu u timu imaju i mlađi igrači, ali dovoljno iskusni da pondnesu taj teret odgovornosti. Iako je najlmađi, (Domagoj) Bošnjak je pokazao da može da bude i 'meč-viner'", rekao je on.Preuzeto sa: blic.rs