Vujošević: Moramo da zaboravimo Fener, Široki je tradiocionalno težak protivnik

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da je predstojeća utakmica protiv Širokog važna, kako bi njegova ekipa ostala u vrhu ABA lige i da očekuje težak meč protiv tradicionalno nezgodnog protivnika.

"Jedino što je sigurno je da nas čeka veoma teška utakmica, za nas vrlo bitna da ostanemo i dalje u vrhu lige, a sa druge strane da i ovaj momenat kada je u pitanju meč protiv Fenerbahčea što pre zaboravimo i da se okrenemo onim stvarima koje nas čekaju u daljem toku takmičenja kako u Jadranskoj tako i u Evroligi", rekao je Vujošević.

"Široki je za nas tradicionalno nezgodan protivnik, ne samo zato što su nas u poslednjih godina pobedili u više navrata, nego zato što protiv nas, na domaćem terenu, igraju veoma motivisnao i kvalitetno", dodao je on.

Košarkaši Partizana u ponedeljak od 20.30 igraju na gostujućem terenu protiv Širokog, utakmicu sedmog kola Jadranske lige.

Partizan je prvi na tabeli sa pet pobeda i jednim porazom, dok je Široki pretposlednji, sa dve pobede i četiri poraza.

"Ekipa Širokog igra veoma organizovanu košarku, gde su dominantni plejmejkeri (Džonaton) Džons i drugi Amerikanac (Džulijus) Kols. Značajnu ulogu u timu imaju i mlađi igrači, ali dovoljno iskusni da pondnesu taj teret odgovornosti.

Iako je najlmađi, (Domagoj) Bošnjak je pokazao da može da bude i 'meč-viner'", rekao je on.

Preuzeto sa: blic.rs