Sudija na Facebooku obznanio da je meč Stojnića i Rodrigueza – poništen

Borba koja je trebala biti užitak za gledanje sarajevskoj publici na kraju je završila sramotnom odlukom sudije.

Meč Denis Stojnić VS Ricco Rodriguez prekinut je svega nekoliko sekundi prije kraja prve runde zbog Denisovih udaraca koji nisu nanosili nikakvu štetu bivšem UFC-prvaku.

“Bio je to teški nokaut”, rekao je sudija voditelju eventa i time izazvao smijeh kod mnogih, jer američki borac nije u toj situaciji bio čak ni lakše uzdrman, a kamoli teško nokautiran.

Iznimno loše zbog cijele situacije, čini se, osjećao se i sam Denis koji ja na neki način također oštećen, iako ima i onih koji upravo njega prozivaju zbog nastale situacije.

Najpopularniji bosansko-hercegovački MMA borac obratio se gledateljima vidno uspuhan odmah nakon borbe.

“Mogli smo nastaviti borbu, možemo ga i sad pozvati da se vrati i napravimo iznimku u svijetu pa se ponovno odmah borimo.

Moram se osvrnuti i na razne priče. Svi borci koje ste vidjeli pružili su svoj maksimum, nema ni govora o nikakvom navještavanju borbi.

Što se tiče Ricca, nudim mu revanš odmah, bilo ovdje u Sarajevu ili negdje druge. Možemo se boriti opet u FFC-u”, rekao je Denis poslije borbe.

Sudija Ismar Šapčanin se danas oglasio preko Facebooka objasnivši da je njegova odluka poništena i da je meč proglašen netakmičarskim.

“Sinoć sam imao zadatak da sudim svom idolu i prijatelju.

Zašto sam prekinuo borbu? Odgovor je jednostavan, nisam bio dorastao zadatku. Snimak je tu, vidi se da za onako rani prekid borbe nije bilo osnove.

Previše je bilo emocija, a premalo iskustva da se borim s tim. Utjecala je i giljotina koja se desila u prethodnoj borbi, utjecao je i Denisov pogled, u jednom sam trenutku mislio da Ricco tepuje, u drugom da je u nesvjesti…”, naveo je Šapčanin u obrazloženju sinoćnje odluke.

Preuzeto sa: sport.ba