"PARADA SPORTA" NAJAVILA POČETAK RUKOMETNOG TV TURNIRA

U Doboju je večeras, dan uoči otvaranja 45. međunarodnog rukometnog TV turnira "Doboj 2012", održana manifestacija "Parada sporta".
 
Na paradi je učestvovalo 26 kolektiva i organizacija kulture sa područja grada Doboj, sa više od 1.300 članova različitih uzrasta, među kojima je bilo najviše mladih.
Parada je startovala u 19.00 časova sa platoa kod Gradskog stadiona sportskih igara, prolazila ulicama centralnog dijela grada sve do platoa kod Parka "Heroja", gdje je obavljeno predstavljanje klubova i organizacija kulture. Nakon toga je održan muzičko-zabavni program i predstavljene ekipe - učesnici TV turnira šampiona "Doboj 2013". 
Svečano otvaranje 45. Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona "Doboj 2013" predviđeno je za sutra u 17.00 časova na Stadionu sportskih igara u ovom gradu, nakon čega će, u 17.30 časova, početi takmičarski dio turnira - utakmica domaće "Sloge" i ekipe "Dankerk" iz Francuske.
Svečanoj ceremoniji otvaranja prisustvovaće ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović.
Na turniru tradicionalno učestvuje osam ekipa, koje su podijeljene u dvije takmičarske grupe - A i B, koje će prva četiri dana igrati po bod sistemu, a petog dana, 24. avgusta, biće igrani finalni susreti.
Na turniru učestvuje reprezentacija Bahreina, ekipe "Bešiktaš" iz Turske, "Dankerk" iz Francuske, "Pivovarna Laško – Celje" iz Slovenije, "Vojvodina" iz Srbije, "Tatran Prešov" iz Slovačke, "Borac" iz Banjaluke i "Sloga" iz Doboja.
Dobojski rukometni TV turnir prvi put je održan 1965. godine i nije održavan za vrijeme ratnih dešavanja od 1992. do 1996. godine, a 2009. godine je održan 41. turnir.
Dobojski međunarodni rukometni TV turnir šampiona uvršten je u takmičarski kalendar Evropske rukometne federacije i Svjetske rukometne federacije.

(srna)