NA VEĆINI PUTEVA REDOVNO ODVIJANJE SAOBRAĆAJA

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros su povoljni uslovi za vožnju, na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi saobraća se sporije, a moguće su i povremene obustave.
U toku su radovi na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, dionica Prnjavor - Doboj, gdje dolazi do izmjene režima saobraćaja na dijelu regionalnog puta u mjestu Vijaka, opština Prnjavor. Saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
U naselju Kolubara u Brčkom danas počinju radovi na sanaciji ulica Pere Marjana i R. DŽ. Čauševića, pa će saobraćaj biti potpuno obustavljen od raskrsnice ka Bolnici do Graničnog prelaza sa Hrvatskom.
U toku su radovi na magistralnom putu Banjaluka - Jajce, na dionici Srpske Toplice - Karanovac, zbog čega je svakim danom, osim nedjelje, od 7.00 do 19.00 časova režim saobraćaja izmijenjen. U dužini od oko 50 DO 100 metara saobraća se jednom kolovoznom trakom, naizmjenično, uz privremeno postavljenu svjetlosnu saobraćajnu signalizaciju.
Sanacija kosina i usjeka izvodi se na magistralnom putu Trebinje - Bileća, zbog čega je na lokalitetima od 39. do 42. kilometra svakim radnim danom, osim nedjelje, od 7.00 do 19.00 časova saobraćaj potpuno obustavljan 30 minuta, a zatim 60 minuta vozila se propuštaju.
U toku su i radovi na mostu preko rijeke Vrbas u Karanovcu, na spoju regionalnog puta R-414 i magistralnog puta M-16.
Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na magistralnom putu Rudanka - Karuše, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja i to tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta. Alternativni pravac za vrijeme obustave je regionalni put Doboj - Modriča.
Na dionicama regionalnih puteva Zagon - Jasik i Ukrina - Gornja Vijaka se zbog aktiviranih klizišta saobraća jednom trakom, a zbog sanacije kolovoza na dionici regionalnog puta Bušletić - Zelinja saobraćaj se odvija otežano, a moguće su i privremene obustave saobraćaja.
U toku je izgradnja mosta preko rijeke Vrbanje na regionalnom putu Bukovica - Obodnik.
Deminiranje terena i povremene polučasovne obustave saobraćaja u vremenu od 7.00 do 15.00 časova aktuelne su u mjestu Barakovac, opština Doboj, na lokaciji Hodžići – Barakovac.
U Federaciji BiH je zbog sanacije mosta u mjestu Dobrinje obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Visoko - Kakanj, a za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.
Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno - jednom kolovoznom trakom u dužini od tri kilometra.
Zbog većeg odrona potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Prozor - Tomislavgrad, u blizini Varvare. Vozila do 5,5 tona saobraćaju obilaznicom u blizini.
Na Graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se do pola časa, dok su na ostalim prelazima zadržavanja do 15 minuta.

(srna)